O.152 - Aran


Eerste stand links op de vistrap...


Iedere dag aanvoer van nachtverse vis, verzorgd volgens de regels van de kunst, dagverse garnalen gesoigneerd van uit de zee tot op Uw bord...

Diverse soorten verse vis van schar tot tong, van wijting tot kabeljauw, van hondshaai tot tarbot.... vanuit het net spartelvers tot in Uw pan...


Info & bestellen :

0495 18 11 88

O.152 ten voeten uit...


De Aran O.152 maakt deel uit van de onze vissersvloot en bedrijft hun visserij in de 'bootsjouwerij', onder de noemer kustvisserij en vaart onder het beheer van de familie Desmit. Zij varen af hoofdzakelijk 's avonds, bedrijven de visserij gedurende de nacht en brengen hun nachtverse vis 's anderendaags 's morgens vroeg aan de wal. Afhankelijk van het weer en nog enkele andere factoren in verband met de zee - die niet altijd voorspelbaar is - gebeurt het wel eens dat ze 's morgens varen en dan 's avonds aan land komen. Wat als een paal boven water staat : de vis die wordt aangevoerd is nooit ouder dan 24 uur of dagvers in de volksmond...

De visvangst is zeer variatief. Van schar of schol (pladijs), tot tong en tarbot, rog, hondshaai en nu en dan inktvis of griet... Af en toe, als het zeewater wat warmer is, zwemt er ook koningsvis in de netten, afkomstig uit mediteraanse wateren... 

Grootste specialiteit van de O.152 is zeker het zwarte goud uit de Noordzee : garnalen...

De specifieke smaak en het gemak om ze te pellen is een troef dat de bemanning als geen ander onder de knie heeft.

Ook het schoolschip vaart onder het vakkundig toezicht van de familie Desmit.

Ook de O.190 is eigendom van de familie Desmit en baat op de vistrap de eerste stand op de rechtse kant uit.



Wat kan je doen met de aangekochte vis van O.152  ??

     BENODIGDHEDEN


  • 600 g tongscharfilet
  • 200 g eiwit
  • 1 el olijfolie
  • bloem
  • panko of paneermeel
  • peper en zout

     MAYONAISE


  • 2 eierdooiers
  • sap van een ½ citroen
  • 1 el mosterd
  • arachideolie of slaolie




Gefrituurde tongscharreepjes met tartaarsaus

     TARTAAR


  • 8 el mayonaise
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 2 el fijngesneden sjalot
  • 4 el fijngesneden bladpeterselie
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • peper en zout

Mayonaise : meng met een garde 2 eierdooiers met 1 el mosterd en het sap van een ½ citroen. Klop er met een garde neutrale olie onder tot de gewenste dikte.

Tartaarsaus : plet de hardgekookte eitjes en meng er de heel fijn versneden sjalot en groene kruiden onder. Roer de mayonaise eronder en breng op smaak met peper en zout. Als je de tartaar iets frisser wil, meng je er nog wat citroensap onder vlak voor het serveren.

Snijd de tongscharfilet in lange repen van ongeveer 1 cm breedte.

Klop het eiwit lichtjes los met olijfolie, peper en zout.

Wentel de tongscharreepjes in de bloem en schud overtollige bloem eraf. Haal ze door het losgeklopt eiwit, laat lichtjes uitlekken en wentel ze dan in panko of paneermeel.

Frituur de tongscharreepjes in arachideolie, ongeveer 3 minuten op 180°C.

Schik de gefrituurde visreepjes op een bord met een potje tartaarsaus.