BENODIGDHEDEN
MAYONAISE
TARTAAR
Mayonaise : meng met een garde 2 eierdooiers met 1 el mosterd en het sap van een ½ citroen. Klop er met een garde neutrale olie onder tot de gewenste dikte.
Tartaarsaus : plet de hardgekookte eitjes en meng er de heel fijn versneden sjalot en groene kruiden onder. Roer de mayonaise eronder en breng op smaak met peper en zout. Als je de tartaar iets frisser wil, meng je er nog wat citroensap onder vlak voor het serveren.
Snijd de tongscharfilet in lange repen van ongeveer 1 cm breedte.
Klop het eiwit lichtjes los met olijfolie, peper en zout.
Wentel de tongscharreepjes in de bloem en schud overtollige bloem eraf. Haal ze door het losgeklopt eiwit, laat lichtjes uitlekken en wentel ze dan in panko of paneermeel.
Frituur de tongscharreepjes in arachideolie, ongeveer 3 minuten op 180°C.
Schik de gefrituurde visreepjes op een bord met een potje tartaarsaus.
Copyright © Alle rechten voorbehouden
Webmaster