30 JAAR KWALITEIT

30 JAAR ERVARING

en de 4de generatie ligt in de wieg.....

Het verhaal begint in Mariakerke (Oostende), het kleine kustdorpje waar de eerste generatie van onze vishandel het levenslicht zag.
In 1969 richt Anita Gryfon Ter Streep op, een kleine lokale vishandel.

Tijdens het hoogseizoen kon ze altijd rekenen op de hulp van haar man,

Leo Cornette.


De heerlijke verse vis werd in Oost-Vlaanderen ook gesmaakt, zo bleek.

Vanaf 1971 trokken Anita en Leo er dus op uit naar de belangrijkste markten van Gent en Mechelen.

En dat allemaal terwijl Ter Streep gewoon open was !


Samen met zoon Jos Cornette en zijn vrouw Brenda Eyland richtte het koppel het Vispaleis op in 1989.

De vishandel opende aan de Alfons Pieterslaan, aan de rand van het winkelcentrum van Oostende.

Daarmee kwam de teller op twee generaties liefde voor het vak.


In 2016 gooit het Vispaleis de deuren open van een compleet nieuwe zaak,

in het pand naast de oorspronkelijke winkel. Kleinzoon Gianni Cornette stapte vanaf dan mee in het mooie familieverhaal.

Drie generaties en 30 jaar ervaring later leeft het Vispaleis meer dan ooit !


In juni 2021 opent het Vispaleis een tweede vestiging in Bredene.

Met een gepassioneerd team staan we ook daar klaar met ons vers aanbod.

En voor ons uniek assortiment zetten we ons dag in dag uit verder in.

Kom ons gedag zeggen !


De filosofie van het Vispaleis blijft hetzelfde: we gaan voor uitgelezen kwaliteit,

via verse aanvoer, elke dag opnieuw.

Die kwaliteit kan je bij ons vinden in Oostende en Bredene.

We verwelkomen je graag en geven je graag advies in één van onze vishandels !  



Dry-aged fish in 't Vispaleis in Bredene

Vis en ijs. Het lijkt de beste combinatie voor een optimale bewaring, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Bepaalde vissoorten komen pas echt tot hun recht met wat geduld en de juiste bewaartechniek, en geven je een echte Umami-smaak. Heerlijk !

Minder, maar beter. Onze (over)grootouders beseften dat ook: minder rundvlees, maar wel gehangen rundvlees met een eigen productieproces. Het vlees werd wekenlang in de koelte gerijpt, water verdampte en enzymen losten het bindweefsel op. Helaas worden we vandaag ingehaald door de snelheid van de distributie en dan boet je in aan kwaliteit. Vandaag grijpen velen terug naar oude gebruiken om de oude kwaliteit op te waarderen. Dat geldt voor vlees, en al zeker ook voor vis.

Onze vishandel is een pionier in het rijpen van vis, waar enkel het beste telt. We gaan telkens voor de meest kwalitatieve en verse vis, hangen die na een speciaal schoonmaakproces op in onze rijpkast en controleren elke dag de rijping. Vooraleer ze verkocht wordt, proeven we uiteraard. We werken enkel met de professionele Rijpakst van Dry-Ager.

Wil jij dry-aged fish ontdekken ? We zijn nog volop aan het experimenteren en starten de verkoop in het najaar van 2022.

~~~ 't Vispaleis ~~~

Alfons Pieterslaan 30 Oostende  -  059 70 73 83

Kapelstraat 115 Bredene  -  059 42 57 11

info@vispaleis-oostende.be